Uuden ulkoasun ylistystä ja kodin remppaa!

Heippa taas ihanat lukijani, Jouko on laittanut hihat heilumaan kodin - etenkin keittiön - parissa. Keittiöstämme löytyy uusi keraaminen liesi, integroitava liesituuletin ja jääkappipakastin! Olen niin ylpeä ihanasta Joukoliinistani, että pyöräytin makean ja eksoottisen mangoananas-crème brûlée-leivoksen ja nopeat, mutta sitäkin herkullisemmat, Suvituulen granitoidut kahvikeksit sitruunawasabitahnalla. Laitan alle ohjeen näihin herkullisiin leivoksiin, jotka suorastaan vievät kielen ja sydämen mennessään! Uuden blogin ulkoasun ja tulevan bannerin ansiosta teen myös lyhyehkön William Shakespearen Hamlet-näytelmästä arvostelun, koska sain sen juuri luettua.

Hamletissa paneudutaan Tanskan kruununperillisten todellisiin ongelmiin. Kirjassa kuvataan hienosti rakastumisen uuvuttavaa tunnetta, vallan aiheuttamaa sokeutta ja ihmisen välisiä ongelmia ja jännitettä. Etenkin sosiaalisten suhteiden herkkä kohtaaminen oli oivaltavaa, koska 2000-luvunkin ihminen voi samaistua niihin. Päätä pahkaa rakastunut Hamlet elää elämänsä vaikeimpia aikoja vallanperillisten keskellä. Tutustuessaan rakkauteen käy Hamlet läpi monia elämän tuulia, kuten myrkkymiekoilla taistelu. Kokonaisuudessa Hamlet oli pohdiskeleva ja psykologinen kirja, jota voi soveltaa jopa keittiöön asti - pahan tilanteen tullen on parasta paneutua ongelmaan ja korjata se. Teoksessa esiintyy myös nykyäänkin vaikuttavia elementtejä, kuten insestitabu ja äiti- ja poikasuhteen vaikuttavuus myöhempään elämään. Hamlet on todella vaikuttava ja arvokas teos kirjallisuudelle, mutta myös muillekin osa-alueille, kuten filosofialle ja psykologialle. Suosittelen kirjaa kaikille 13-vuotiaasta ylöspäin, sillä kirjassa esiintyy voimakasta materiaalia: alatyylistä nimittelyä ja vakavaa väkivaltaa.

Nyt hieman kevyempää asiaa, eli vielä ihana ohje aiemmin mainitsemiini Sirkun nimikkoherkkuleivoksiin! Kannattaa käyttää apuna Valion ohjetta, ja soveltaa siihen päällysteiksi mangoananaskuutioita ja kermavaahtoa, joka on penetroitu sauvasekoittimella. Leivoksiin voi tehdä myös pienen loven, jonne mahtuu hienosti osa kuutioista (voi tehdä myös halutessaan sosetta, ainakin lapset tykkäävät kovasti). Ai namskis, että on hyvää ja keväistä! Olkaapa varovaisia niiden butaanipolttimien kanssa. ;) Hyvää tulevaa kesää kaikille, ja kiitos taas ihanista sähköpostiviesteistä ja kirjeestä Kaisalta ja Miikalta, teen niistä myöhemmin kirjeaiheisen postauksen.

Ensi kerralla otetaan katsaus keittiön uuteen sisustukseen ja siihen, mitä kulissien takana tapahtuu oikeasti Mattiloilla. Ensi viikolla päivittelen myös reseptejä, kirja- ja ruoka-arvosteluja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hulluja ja tyttömäisiä uutisia...!

Mitä on tulossa? 6 seuraavaa postausaihetta!

Lehtien tulvaa!