Keittiöpsykologiaa Suvituulin tahtiin

Hei taas pitkästä aikaa rakkaat lukijani! Ei ole tällä rouvalla ollut pitkään aikaa tarpeeksi aikaa teille rakkaille kuuntelijoilleni, sillä elämän tuulet ovat puhaltaneet täällä Mattiloilla päin runsaasti! Eräänä lumisena torstai-iltapäivänä Jouko oli pyöräilemässä töistä kotiin, kunnes autoilija epähuomiossa lumimyräkästä ajoi rakkaan ritarini jalan päältä. Onneksi vauhti oli hiljainen, eikä Joukahaiseltani mennyt muuta kuin jalka ja kylkiluita poikki. Joukahaiseni on nyt muutaman viikon verran makaillut sängyssä ja olen valmistanut hänelle poronkäristystä minttulehtipedillä artisokkatwistillä joka päivä ja hän sanoo saavansa siitä voimia. :) Viime viikolla oli esikoiseni syntymäpäivät, joita juhlimme suklaakuorrutteisin sahramein päällystetyllä kermakakulla sekä talvisynttäreiden kunniaksi grillitikkuihin pujotettuja grillattuja mansikoita ja sitruunamehussa uitettuja rapuja sekä paprikakuutioita ja kiiviä. Olipas nannaa, sanoi 3-vuotias synttärivieraskin! Olen huomannut olevani todella innostunut ruoanlaitosta viime aikoina ja olen panostanut siihen huolella. Lapset ja Joukahaiseni saavat osansa tästä kokkaus- ja leipomisinnosta, eilenkin loihdin vuohenjuustosämpylöitä créme fraîche-puolukkasydämellä. Joukahainen hyppi katossa koko loppuillan, oli kuulemma maailman maittavimmat sämpylät ikinä! Minulta ollaan pyydetty niin paljon tätä reseptiä että päätin sen nyt lukijoiden vuoksi julkaista. Kannattaa kokeilla tätä reseptiä, jos miehistänne sitten lähtisi hieman ääntä. ;) 

Ohje vuohenjuustosämpylöihin (tai sämpsyihin, niin kuin lapset tuppaavat sanomaan):
4 dl piimää
100 g hiivaa
3 rkl sokeria
14 dl vehnäjauhoja
2 dl rypsiöljyä
200 g vuohenjuustoa
75 g aurinkokuivattuja tomaatteja
ripaus timjamia, basilikaa, suolaa, cayennepippuri ja pellavansiemeniä


Liota 100 g hiivaa lämpimään piimään, jonka jälkeen lisätään mausteet. Sitten mukaan sekoitetaan hiljalleen jauhot. (Taikina on valmista, kun se irtoaa helposti kulhon pohjasta). Anna taikinan kohota vähintään 15 minuuttia. Kohotuksen jälkeen muovaile sämpylät pyöreään muotoon ja paista ne 200 asteessa noin 20 minuuttia. Sämpylät ovat valmiita kun niiden pinnalle ilmestyy upea kullanruskehtava päällys. Paistamisen jälkeen anna sämpylöiden jäähtyä noin 30 minuuttia, ja leikkaa veitsellä niihin vaot, johon voit laittaa täytteet. Täytteet voi valita itse, mutta suosittelen vuohenjuustoa créme fraîche-puolukkasydämellä, johon voin tehdä ohjeen myöhemmin, jos lukijat niin haluavat! Kiitos teille, olette ihania! Palataan asiaan. ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hulluja ja tyttömäisiä uutisia...!

Mitä on tulossa? 6 seuraavaa postausaihetta!

Lehtien tulvaa!