Uusille lukijoilleni ♥

Hei lukijani, tällä kertaa etenkin uudet lukijani. Olen saanut uskomattoman ja lojaalin lukijakunnan aivan hetkessä, ja uusia lukijoita on kertynyt matkaan järjetön määrä näin lyhyellä aikajänteellä. Täten haluankin toivottaa tulokkaat tervetulleeksi Uusiin Suvituuliin, jossa aivot voidaan heittää narikkaan pieneksi hetkeksi. Täällä voit irtautua arjesta, ja samaistua useisiin arjen epäkohtiin, jotka vievät voimia jokaiselta aikuiselta ja perheelliseltä naiselta - ja miksei vaikka mieheltäkin. Ajattelin siis esitellä itseni, blogini ja tukijoukkoni, että kaikki uudetkin lukijani voisivat nauttia sanomasta enemmän. 

PERHE
Kaksoset Sohvi-Tuuli Annikki & Albert Jouko Daniel, s. 3.9.2016
Anni-Vilhelmiina, s. 7.12.2010
Matias Rubert, s. 10.8.2002


Menimme naimisiin Jouko Aleksanteri Mattilan kanssa 1.7.2003, vietimme oikein ihanat kesähäät, joita muistelen vieläkin lämmöllä. Jouko on syntynyt 4.4.1983, joka tekee hänestä 4 vuotta nuoremman kuin itsestäni. Alussa se oli pelottavaa ja hieman oudonkin tuntuista, kun mies on niin paljon nuorempi, mutta mielestäni hän käyttäytyi ja edelleen käyttäytyy todella paljon ikäistään aikuismaisemmin. Kummatkin halusimme lapsia alusta alkaen, ja saimme neljä maailman kauneinta ja ihaninta pientä nyyttiä! Kylläpä ne vain kasvavat niin nopeaa, Matias alkaa olla jo murrosiän pahimmassa vaiheessa, jonka huomaa hänen käyttäytymisensä muuttumisesta radikaalisti "murkkumaisempaan" ja kapinallisempaan. 

Kun saimme lapsia, tiesimme heti, mitkä heidän nimensä tulisivat olemaan. Joskus suhteemme alkuaikoina saimme päähämme, että haluamme tytön ja pojan. Sieltähän ne tulivatkin, ja olimme päättäneet jo, että nimet tulisivat olemaan Matias ja Anni, vasta syntymän jälkeen päätimme toiset nimet lapsille. Viime vuonna elämäämme astui kaksi maailman kauneimmat kaksoset, jotka täydensivät perhettämme uskomattomalla tavalla. Jouko ehdotti nimeä, jossa olisi -Tuuli-pääte minun nimeni mukaan, ja en voinut kieltäytyä nähdessäni aivan äitinsä näköisen tyttären. Sain kunnian keksiä pojalle nimen, ja Jouko herkistyi silminnähtävästi, kun ehdotin Albert-nimeä. Albert on siis Joukon edesmenneen veljen nimi. Tästä motivoituneena lapselle annettiin nimeksi Albert Jouko, joka laittaa yhteen veljen ja isänsä nimen todella kauniilla tavalla. Mikä täydellinen nimi! sanoi kätilökin. 

Jouko on perheen pää, oikea mies isolla M:llä. Tapasimme Joukon kanssa latotansseissa vuonna 2001, ja ihastuin ensisilmäyksellä. Tuo nuori ja komea kolli osoitti heti kiinnostusta myös minua kohtaan, ja silmäpeliä oli noin vartin ajan. Sitten Jouko tuli kavereidensa luota luokseni, ja pyysi tanssimaan. Siitä sitten vaihdoimme numeroita ja vietimme illan kahdestaan. Vuonna 2002 synnytin Matiaksen ja siitä ydinperheemme alkoi kasvaa. Kahden vuoden seurustelun jälkeen menimme naimisiin, ja koko sukumme iloitsi kesähäissämme. Ihanien häävuosien ja perhearjen jälkeen meille siunattiin kuvankaunis Anni-Vilhelmiina-tyttönen. Sittemmin olemme saaneet vielä perheemme täydennykseksi ihanat kaksoset, joita ilman perheemme ei olisi kokonainen!

Matias on perheen esikoinen, ja perinyt suurimman osan Joukon piirteistä, todella isänsä näköinen kaveri siis kyseessä. Hänellä on kasvupyrähdys mennyt jo hyvinkin paljon ohi, ja pituutta löytyy tällä nuorella miehellä 184 cm, tavoittelee siis melkein isäänsä. Jouko on 192 cm, eli kunnon hongankolistaja! Mie kyllä tykkäilen! Matias on lapsesta asti hankkiutunut ongelmiin ja suorastaan alkaa hieman pelottaa, mitä hän seuraavaksi keksii. Omien sanojensa mukaan hän pitää koirista, kavereista ja"fitsusta", mitä ikinä se tarkoittaakaan. Matias on hankkimassa tällä hetkellä mopokorttia, jotta voisi ajella kavereidensa kanssa. 

Anni-Vilhelmiina menee syksyllä ensimmäiselle luokalle, ja pian olemmekin menossa yhdessä tutustumaan hänen tulevaan alakouluunsa. Ansku-Banskun lempiasioita on hevoset, (etenkin Bruno) piirtäminen, muovailuvahalla leikkiminen, askarteleminen, baletti ja äitinsä auttaminen leipomisessa. Anskulla on perinyt minulta vaaleat, suomalaiset piirteensä pienellä twistillä - nimittäin hänellä on Joukon tummat ja tuliset silmät. Hän on uskomattoman herttainen ja suloinen pikkutypy, jolla energiaa riittää. Hän voisi päästä vaikka malliksi isona, kun on niin nätti tyttö! 

Sohvi-Tuuli ja Albert Jouko ovat suorastaan sydämen sulattavia pikkunyyttejä, jotka piristävät joka päivää todella paljon. Sohvi-Tuuli ja Albert, eli Sofku ja Allu ovat vielä niiiiiiiin pieniä, että he vain syövät ja nukkuvat enimmäkseen, ja taidokkaasti osaavat ryömiä. He ovat erittäin rauhallisia ja helppoja lapsia, kuin pieniä enkeleitä muutamaa huutoa päivässä lukuunottamatta. 

ELÄIMET
Perheeseemme kuuluu myös hieman karvaisempiakin olentoja, kuten irlannincob-varsa Bruno, akvaariokalat Miska, Tiikeri, Laila, Ansku, Disco, Kukka, Makkara, Tähti ja Fluttershy, kääpiövillakoira Eemeli, maatiaiskissat Kyösti ja Ryöväri, siiamilaiskissa Winx. Kuten huomaa, lapset ovat olleet pomoina lemmikkien nimeämisessä, ja ne tulevat usein lasten tv-sarjoista ja muista samanlaisista jutuista. Ensimmäiset yhteiset lemmikkimme Joukon kanssa olivat maatiaiskissa Kyösti ja Ryöväri, jotka pelastimme vuonna 2002 löytöeläinkodista. Ihastuimme kissoihimme niin kovasti, että hankimme yhteistuumin vuonna 2006 siiamilaiskissa Winxin. Akvaariokalat ovat tulleet taloon vuonna 2015, joille Anni toimi nimenantajana. Toisiksi uusin eläinjäsen perheessämme on irlannincob-varsa Bruno, jolle annoimme kodin noin kuukausi sitten, ja nuorin karvapallomme on aprikoosi villakoira Eemeli, jota myös Mattiloille Empuksi ja pieru-Eemeliksi kutsutaan. 

MINÄ
Esittelen tähän loppuun vielä hieman itseäni. Olen siis Suvituuli Päivi Mattila, keski-iän kynnyksellä oleva aikuinen nainen, joka nauttii perheellisen ihmisen rattoisasta elämästä lasten ja ihanien eläinten keskellä. Pidän kirjojen ja elokuvien lukemisesta, ruoanlaitosta, leipomisesta, rock-musiikista, nukkumisesta, eläimistä, lapsista, Joukosta, sisustamisesta, herkuttelu, blogiin kirjoittaminen, siivoaminen, iltasatujen lukeminen, saunominen ja ystävien kanssa ajanvietto. Perheeseeni kuuluu lasten, eläinten ja mieheni lisäksi myös appivanhemmat, omat vanhemmat ja muut sukulaiset. Valitettavasti Joukon äiti ja isäpuoli, eli Terttu ja Antti asuvat Afrikassa, joten emme voi nähdä heitä usein, mutta onneksi kirjeet ovat kuitenkin olemassa. Omat vanhempani ovat Maija ja Esko, ja he käyvät luonamme muutaman kerran puolessa vuodessa, koska he asuvat Lapissa. 

Blogini koostuu siis arjen aherruksesta, sen hyvistä ja huonoista puolista eli arjen kirjosta. Käsittelen joskus hieman vaikeampiakin ja vakavempiakin asioita, mutta päällisin puolin blogini on hyvän tuulen paikka, jonne kaikki ovat tervetulleita. Kirjoitan itseäni kiinnostavista asioista, mutta ihanat lukijani kuitenkin päättävät viimekädessä, että mitä sisältöä blogiini tulee. Uudet Suvituulet on siis raikas sekoitus arjen hurmaa, parisuhteen alankoja ja ylänköjä, lapsiperheen elämää, eläimellistä menoa reseptien kera! 

KAKKUPALVELUT
Suvituulen Kakkupalveluiden virallinen banneri.
Avasin noin kuukausi sitten Suvituulen kakkupalvelut, joka tarjoaa juuri sinulle toivomasi herkut. Palvelu ei siis rajoitu pelkästään kakkuihin, vaan tarjolla on kaikkea kekseistä hääkakkuihin. Hinnastoihin, kykyihini, leipomishistoriaani ja kuljetukseen liittyviä asioita löytää täältä: Klik. Kakkupalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostiini suvituulimattila@gmail.com, tai lähettää pyytönsä kirjeitse. Tilaaminen soittamalla onnistuu myös. Mottomme on: "Parasta parhaalta", joka pätee jokaisessa kakussani, en koskaan päästä epätäydellistä kakkua käsistäni, vaan teen sen mielummin vaikka uusiksi! Hinta ei todellakaan vastaa kykyjäni, teen työtä sydämestäni ja intohimostani, en rahaa ajatellen. Olen huomannut, miten paljon iloa saan aikaan pelkästään leivonnaisten leipomisella, oikea unelmatyö siis! Rahapuolta ei siis tarvitse missään tapauksessa miettiä tilattaessa kakkua minulta, vaan voit täysin turvautua siihen, että juuri Sinulle on tarjolla jotain Sirkun kakkupalveluista. Bannerin on työstänyt Jouko, kiitos ihanalle miehelleni siitä! 

YHTEYSTIEDOT
Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla suvituulimattila@gmail.com, Facebookilla, kirjeitse ja soittamalla (etenkin Kakkupalvelu-asioissa).

UKK 
(= Usein Kysytyt Kysymykset)

K: Voisitko tehdä minulle esim. kirahvikakun?
V: Totta kai se onnistuu, jokaiselle varmasti löytyy Kakkupalveluista juuri omanlainen kakku, pystyn lähestulkoon ihan minkälaiseen kakkuun tahansa. Esimerkiksi kirahvikakku luonnistuu alta aikayksikön! Ota rohkeasti yhteyttä. :)

K: Missä Jouko on töissä?
V: Jouko toimii ylilääkärinä paikallisessa sairaalassa. 

K: Mikä on lempikirjasi ja -elokuvasi?
V: Tällä hetkellä olen erittäin kiinnostunut Twilight-sarjasta myös elokuvana, että kirjapainoksena. Tulen tekemään joka osasta arvostelut! 

K: Mikä on lempieläimesi?
V: Koirat ja kissat ovat todella lähellä sydäntä. :) Etenkin norjanmetsäkissat ja labradorinnoutajat ovat aivan ihania! 

K: Mistä Sirkku-lempinimi tulee?
V: Jouko alkoi kutsumaan minua sillä nimellä jo alusta lähtien, tykästyin siihen ja aloin käyttämään sitä.

K: Mikä on lempiruokasi ja miten ehdit luomaan noin hyviä ruokia arjessa?
V: Lempiruokani on lasagne kolmijuustohöystöllä, joka on maustettu "huokauksella" timjamia ja sinapinsiemeniä. Olen vastannut jälkimmäiseen kysymykseen aiemminkin, mutta arjessa ehtii kyllä luomaan ravintolatasoisia ruokia, jos vain saa jostain motivaatiota. Ne ovat todella helppoja ja yksinkertaisia loppupeleissä, vaikka kuulostavatkin hirveän monimutkaiselta. Ja kaikki on sen arvoista, kun näkee koko perheen syövän ruokaa hymyissä suin! 

K: Millainen talo teillä on? Oliko keittiöremppa onnistunut?
V: Asumme 276 m² kokoisessa omakotitalossa, jossa pihalla on kauniit istutukset, puutarha sekä Bruno-hepan karsina. Talo valmistui 2015. Keittiöremppa onnistui mainiosti, ja nyt sinne pääsee enemmän luonnonvaloa ja laitteiden toimivuus on ihan uutta luokkaa. :)

K: Minkälaisia kulkupelejä teillä on?
V: Pyöriä, lasten skeitti- ja potkulautoja yms., Matiaksella on mopo ja -auto, Joukolla on moottoripyörä ja vuoden 2013 Audi RS6 työautona, ja perheautona käytämme 2015 vuoden Volkswagen Golfia.

Kiitos lukijoilleni! Palataan asiaan taas myöhemmin. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hulluja ja tyttömäisiä uutisia...!

Mitä on tulossa? 6 seuraavaa postausaihetta!

Lehtien tulvaa!