Jouluinen kirjakerho

Sirkun kirja-arvostelurytinä
Kirjoitan nyt suuresti toivotun arvostelua Anna-Leena Härkösen kirjoittamasta kirjasta "Ei kiitos". Kirja iskee suoraan avioliiton kipupisteisiin ja on todella syvän epätoivon romanttisen näkökulman kautta eeppinen ja mieleenpainuva teos. "Ei kiitos" kuvaa avioparia, jossa ei lempi leisku kummallakin puolella, vaan nainen saa itse tyydyttää itsensä. Miehen tavanomaista käyttäytymistä hälventää haluttomuus, jopa hieman aseksuaalinen tapa kohdella vaimoaan ja ylenpalttinen kireys. Mies on jopa hieman kyyninen ja diktaattorin vallan perimän suokea ja koko avioliitto on kuin uppea laiva. 

Kirjan kieli kuvailee kauniisti avioparin ongelmaista elämää. Ongelmien suurin vaikutusalue on sänky ja sieltä siirtyvät muuallekin elämään. Anna-Leena Härkönen on onnistunut kirjassaan mielestäni todella hyvin kuvailemaan aikuisen naisen seksuaalisuutta ja miehen haluttomuutta. Raaka kuvailu näkyy kirjassa vahvasti ja pysäyttää miettimään oman elämän samankaltaisia vääristymiä. 

Huh huh, onneksi meidän Joukolla on makkarissa muutakin tekemistä kuin tietokoneella pelailua. ;)

Kiitos paljon kommentoinnista ja iloista joulun odotusta jokaiselle lukijalleni! Ihanaa uutta vuotta ja kaunista joulua! Kirjoitan pian suomalaisuudesta ja sen synnystä äidinkielen tavoin. 

Terveisin Suvituuli eli Sirkkunne!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hulluja ja tyttömäisiä uutisia...!

Mitä on tulossa? 6 seuraavaa postausaihetta!

Lehtien tulvaa!