Sirkun herkkuhetket!

Sirkun herkkuhetket
Ennen nukkumaanmenoa ajattelin tässä antaa reseptit suuresti menestyneisiin suklaapalleroihin, joita lapseni kutsuvat "kaurasukliksiksi". Tarjoilen niitä aina lasteni synttäreillä ja resepti on levinnyt jo kymmeniin koteihin, kun on niin mahtavan hyvää aina ollut. :)

4 dl kaurahiutaleita
200 g maitosuklaata (Geisha)
75 g voita 
1 1/2 dl sokeria
3 tl piimää
2 tl vaniliinisokeria
ripaus suolaa ja timjamia
5 rkl jauhoja
2 tl leivinjauhetta

Ohje: Sulata 100 g maitosuklaata ja kaada sulaan suklaaseen kaurahiutaleita. Sekoita taikinaan loput maitosuklaat pilkottuina. Sulata voi ja siihen lisätään vichyä 2 tl koostumuksen parantamiseksi ja sekoitetaan piimään. Lopulta suklaa-kaurahiutale-seos ja voi-piimä-seos sekoitetaan keskenään ja lisätään vaniliinisokeri. Oikea sokeri täytyy karamellisoida ja karamellisoituun sokeriin lisätään ripaus timjamia. (Timjamin voi korvata esimerkiksi chilillä tai cayennepippurilla.) Seokseen lisätään jauhoja ja leivinjauhetta, jonka jälkeen muotoillaan taikina palloiksi. Pallot koristellaan oliiviöljylurauksella ja strösseleillä jonka jälkeen ne jääkaapissa turvotetaan. Näin pallot maustuvat ja saavat oikean koostumuksen. Suosittelen lämpimästi! 



Sitten olisi vuorossa Sirkun lämpimän aurinkoinen aprikoosiappelsiinikakku tyrnimarjakastikkeella!

300 g voita
3 dl sokeria
4 kpl kananmunia
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniliinisokeria
1/2 aprikoosipussi
2 appelsiinia
1 sitruunakuori ja sen mehu
200 g tyrnimarjahilloa

Ohje: Vaahdota sokeri ja voi. Sen jälkeen lisää munat ja vatkaa, jonka jälkeen paistetaan aprikoosit ja appelsiinit sokeroidulla paistinpannulla. Sekoita sokeriset aprikoosit ja appelsiinit keskenään ja lisää kuivat aineet seokseen. Sekoita kaikki aineet yhteen ja kaada seos oliiviöljytetylle ja keksinmurusilla voidellulle vuoalle. Paista kakku 175 asteessa 50 min ja kaada päälle tyrnimarjakastike. (Tyrnimarjakastike = tyrnimarjahillo kuullotetaan ja siihen lisätään 3 dl sokeria ja sitruunan kuorta ja sen mehua. Voi myös lisätä viinietikkaa halutessaan.) Kakun kyytipojaksi suosittelen tarjoamaan kirsikkafondueta ja afrikkalaisia maapapuja tomaattisienikastikkeessa. 

Kiitos lukijoille! Voin lisätä mahdollisimman pian lisää hyviksi todettuja reseptejä lasten synttäreiltä ja muitakin arkiherkkuja. 


Kommentit

  1. Näähän oli niitä herkkupalloja! Ihania nam nam =) teeppäs lissää

    VastaaPoista
  2. Teen, teen. Lasten synttäritkin ovat lähestymässä, voisin taikoa uuden mangokinuskiyllätyksen ja jotain pientä naposteltavaa. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hulluja ja tyttömäisiä uutisia...!

Mitä on tulossa? 6 seuraavaa postausaihetta!

Lehtien tulvaa!